TRIK MENGERJAKAN SOAL TOEFL(READING12)

                  Certainly no creature in the sea is odder tha the common
             sea cucumber.All living creature,especially human beings
             ,have their peculiarities,but everything about the little sea 
             cucumber seems unusual.What else can be said about a 
line       bizarre animal that,among other eccentricities,eats mud,
             feeds almost continuously day and night but can live 
(5)        without eathing for long periods, and can be poisonous but
             is considered supremely edible by gourmets?
                   For some fifty million years,despite all its eccentricities
             the sea cucumber has subsisted on its diet of mud.It is 
             adaptable enough to live attached to rocks by its tube feet
             under rocks in shallow water,or on the surface of mud flats.
(10)      Common in cool water on both Atlantic and pacific shores
             it has the ability to suck up mud or sand and digest 
             whatever nutrients are present.
                    Sea cucumbers come in a variety of colors,ranging 
             from black to reddish-brown to sand-color and nearly white
             One form even has vivit purple tentacles.Usually the 
             creatures are cucumber-shaped-hence their name-and 
(15)      because they are typically rock inhabitants,this shape,
             combined with flexibility,enables them to squeeze into 
             crevices where they are safe from predators and ocean 
             currents.
                     Although they have voracious appetites,eating day 
             and night,sea cucumbers have the capacity to become 
             quiescent and live at a low metabolic rate-feeding sparingly
             or not at all for long periods,so that the marine organisms
(20)      that provide their food have a chance to multiply.If it were 
             not for this faculty,they would devour all the food 
             available in a short time and would probably starve 
             thenselves out of existence.
                    But the most spectacular thing about the sea cucumber 
             is the way it defends itself.Its major enemies are fish and 
             crabs,when attacked,it squirts all its internal organs into the
             water.It also casts off attached structures such as tentacles.
             The sea cucumber will eviscerate and regenerate itself if
             it is attacked or even touched;it will do the same if 
             surrounding water temperature is too high or if the water
             becomes too polluted. 
1.What does the passage mainly discuss?
soal-soal toefl     a.The reason for the sea cucumber’s name
     b.What makes the sea cucumber unusual
     c.How to identify the sea cucumber
     d.Places where the sea cucumber can be found
Jawab:(B)What make the sea cucumber unusual
Key word:no creature in the sea is odder than the common sea cucumber
Pembahasan:paragraf dibuka dengan keunikan teripang,yang berlanjut dengan pembahasan mengenai keunikan-keunikan tersebut

2.In line 3,the word “bizarre”is closest meaning to
     a.odd
     b.marine
     c.simple
     d.rate
Jawab:(A)odd
Key word:aneh
Penbahasan:bizzare=aneh=odd,marine=laut
simple=sederhana,rare=jarang
3.According to the passage,why is the sh
ape of sea cucumbers important?

      a.It helps them to digest their food 
      b.It helps them to protect themselves from danger
      c.It makes it easier for them to move through the mud
      d.It makes them attractive to fish.
Jawab:(B)It helps them to protect themselves from danger
Key word:to squeeze into crevices
Pembahasan:Bentuk teripang memungkinkan mereka untuk menghimpit ke celah-celah di mana mereka aman dari predator dan
arus laut
4.The words”this faculty”in line 20 refer to the sea cucumber’s ability to
      a.aqueeze into crevices
      b.devour all available food in a short time
      c.suck up mud or sand
      d.live at a low metabolic rate
Jawab:(D)live at a low metabolic rate
Key word:to become quiescent and live at a low metabolic rate
Pembahasan:teripang mimiliki kemampuan untuk diam dan hidup pada tingkat metabolisme rendah-sedikit makan atau tidak sama sekali untuk waktu yang lama.

5.The fourth paragraph of the passage primarily discusses
    a.the reproduction of sea cucumbers
    b.the food sources of sea cucumbers
    c.the eating habits of sea cucumbers
    d.threats to sea cucumbers’s existence
Jawab:(C)the eating habits of sea cucumbers
Key word:they eating day and night
Pembahasan:paragraf keempat bercerita tentang kebiasaan makan teripang baik siang malam ataupun kemampuan metabolisme rendahnya
6.The phrase”casts off” in line 25 is closest in meaning to
    a.grows again
    b.grabs
    c.gets rid of
    d.uses as a weapon
Jawab:(C)Gets rid of
key word:menyingkirkan
Pembahasan:casts off=membuang=menyingkirkan,grows again=tumbuh lagi,grabs=diperebutkan,uses as a weapon=menggunakan sebagai senjata.
7.Of all the characteristics of the sea cucumber,which of the following seems to fascinate the author most?
    a.What it does when threatened
    b.where it lives
    c.How it hides from predators
    d.What it eats
Jawab:(A)What it does when threatened
Key word:the most spectacular thing about the sea cucumber is the way it defends itself
Pembahasan:menurut penulis hal yang paling spektakuler tentang teripang adalah cara membela  dirinya ketika sedang terancam bahaya.
8.Compared with other sea creatures the sea cucumber is very
    a.dangerous
    b.intelligent
    c.strange
    d.fat
Jawab:(C)strange
Key word:unik
Pembahasan:strange=unik,dangerous=berbahaya,intelligent=cerdas
fat=gemuk
9.What can be inferred about the defense mecanisms of the sea cucumber?
    a.They are very sensitive to surrounding stimuli
    b.They are almost useless
    c.They require group cooperation
    d.They are similar to those of most sea creature
Jawab:(A)They are very sensitive to surrounding stimuli
Key word:even touched
Pembahasan:Teripang akan mengeluarkan isi perut dan meregenerasi dirinya sendiri jika diserang atau bahkan disentuh 

10.Which of the following would not cause a sea cucumber to release its internal organs into the water?
     a.A touch
     b.Food
     c.Unusually warm water
     d.Pollution
Jawab:(B)Food
Key word:A tough,Unusually warm water,pollution
Pembahasan:Teripang akan mengeluarkan isi perut dan meregenerasi dirinya sendiri jika diserang atau bahkan disentuh,ia akan melakukan hal yang sama jika suhu air sekitarnya terlalu tinggi atau jika air menjadi tercemar.
11.Which of the following is an example of behavior comparable with the sea cucumber living at a low metabolic rate?
     a.An octopus defending itself with its tentacles
     b.A bear hibernating in the winter
     c.A pig eating constantly
     d.A parasite living on its host’s blood 
Jawab:(B)A bear hibernating in the winter
Key word:a low metabolic rate
Pembahasan:Beruang yang berhibernasi di musim dingin tidak memakan apapun sampai tiba musim semi. 


reference
Tim Master Eduka

Thank for reading TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL in RumahLes.Trik Jitu TOEFL Lainnya :

            
        

0 Reviews

Write a Review