TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL(READING 7)

                               Despite the road improvements of the turnpike era
                (1790-1830),Americans continued as in colonial times to
                depend wherever possible on water routes for travel and
                transportation.The larger river,especially the Mississippi 
line          and the Ohio,become increasingly useful as steamboats 
(5)           grew in number and improved in design. 
                      River boats carried to New Orleans the corn and other
                crobs of northwestern farmers,the cotton and tobacco of 
                southwestern planters.From New Orleans,ships took the 
                cargoes on to eastern seaports.Neither the farmers of the  
                merchants of the east were completely satisfied with this 
                pattern of trade.Farmers could get better prices for their 
                crops if the alternative existed of sending them directly
(10)         eastward to market and merchants could sell larger 
                quantities of their manufactured goods if these could be 
                transported more directly and more economically to the
                west.
                       New waterways were needed.Sectional jealousies 
                and  constitutional scruples stood in the way of action by
                the federal government and necessary expenditure were 
                too great for private enterprise.If extensive canals were to
(15)          be dug,the job would be up to the various states.
                      New York was the first to act.It had the natural 
                 advantage of a comparatively level route between the
                 Hudson River and lake Erie through the only break in the
                 entire Appalachian Mountain chain.Yet the engineering 
                 tasks were imposing.The distance was more than 350
                 miles and there were ridges to cross and a wilderness
(20)          of woods and swamps to penetrate.The Erie Canal begun
                 in 1817 and completed in 1825 was by far the greatest 
                 construction job that Americans had ever undertaken.It 
                 quickly proved a financial success as well.The prosperity
                 of the Erie encouraged the state to enlarge its canal 
                  system by building several branches.
(25)                   The range of the New York canal system was still 
                   further extended when the states of Ohio and Indiana
                   inspired by the success of the Erie canal,provided 
                   connections between lake Erie and the ohio River.
1.what does the passage suggest was the principal route for transporting crops to the east prior in 1825?
 a.River to road
 b.Canal to river
 c.River to osean
 d.Road to canal
Jawab:(C)River to ocean
Key word:River boats,ships
Pembahasan:penyebutan kedua alat transportasi kapal sungai dan perahudi paragraf pertama mengindikasikan bahwa rute yang ditempuh adalah dari sungai ke laut.
2.It can be inferred from the passage that shipping cargo east by way of New Orleans was
a.Advantageous for manufactures
b.Inexpensive for merchants
c.Not economical for farmers
d.Considere
d economical by the government

Jawab:(C)Not economical for farmers
Key word:Farmers could get better prices
Pembahasan:biaya pengiriman kargo dapat disimpulkan sangat mahal sehingga perlu dicari alat transportasi alternatif agar petani mendapatkan harga yang lebih baik.
3.The word”alternative”in line 9 is closest in meaning to
a.option
b.transition
c.intention
d.authorization
Jawab:(A)option
Key word:pilihan
Pembahasan:alternative=pilihan=option;transition=transisi
Intention=niat;Authorization=otorisasi
4.The word”them”in line 9 refers to
a.crops
b.farmers
c.prices
d.merchants
Jawab:(A)crops
Key word:Farmers could get better prices for their crops 
Pembahasan:kalimat sebelumnya memiliki objek kalimat “crops”,yang juga menjadi objek pada kalimat selanjutnya.
5.Which of the following products would a northwestern farmer in the early nineteenth century be most likely to purchase from the east?
a.Grain
b.Vegetables
c.Textiles
d.Fruit
Jawab:(C)Textiles
Key word:the cotton and tobacco of southwestern planters
pembahasan:petani di barat laut menghasilkan jagung dan hasil panen lainnya sedangkan dari barat daya menghasilkan kapas dan tembakau.Kapas merupakan bahan utama industri tekstil.
6.According to the passage,where was the Erie Canal located?
 a.Bedween Ohio dan Indiana
 b.Along the Appalachian Mountains
 c.Bedween lake Erie and the Ohio River
 d.Across New York state.
Jawab:(D)Across New York State
Key word:New York was the first to act
Pembahasan:Kanal Erie berada di New York,antara sungai Hudson dan danau Erie.
7.The word”imposing”in line 18 could best be replaced by
 a.impractical
 b.succesfull
 c.demanding
 d.misleading
Jawab:(C)demanding
Key word:memaksakan
Pembahasan:imposing=memaksakan,menuntut=demanding;
Impractical=tak berguna;succesful=sukses
Misleading=menyesatkan
8.The word”penetrate”in line 20 is closest in meaning to
a.cut down
b.go through
c.fill up
d.take over
Jawab:(B)go through
Key word:menembus
Pembahasan:penetrate=menembus,memasuki,melalui=go through
cut down=menebang;fill up=terisi;take over=mengambil alih
9.The word”its” in line 23 refers to 
a.prosperity
b.Erie
c.System
d.State
Jawab:(D)State
Key word:the state
Pembahasan:Kalimat sebelumnya menjelaskan tentang Negara bagian ,yang  berlanjut dijelaskan di kalimat berikutnya.
10.The word”extended”in line 24 is closest in meaning to
a.increased
b.constructed
c.deepened
d.measured
Jawab:(A)increased
Key word:meningkat
Pembahasan:extended=meluas,meningkat=increased;
Constructed=dibangun,Deepened=diperdalam;
Measured=diukur
11.According to the passage,Indiana and Ohio supported the development of the New York canal system by
a.helping to build the Erie Canal
b.Building branches to connect it with the Ohio River
c.Providing much of the water for the Erie Canal
d.Contributing financially to construction costs
Jawab:(B)Building branches to connect it with the Ohio River
Key word:provided water connections 
Pembahasan:dijelaskan di akhir bacaan bahwa Ohio dan Indiana membuat sambungan air antara danau Erie dan sungai Ohio
12.What does the paragraph  following the passage probably discuss?
 a.industry on lake Erie
 b.Canals in Ohio and Indiana
 c.Sectional jealousies in Indiana and Ohio
 d.Travel on the Erie Canal
Jawab:(B)Canals in Ohio and Indiana
Key word:The range of the New York canal system was stil further 
extended.
Pembahasan:paragraf terakhir membahas perluasan kanal di New York dan disebutkan  tentang Negara bagian Ohio dan Indiana yang membuat sambungan air,maka kemungkinan paragraf selanjutnya mem
bahas kanal di Ohio dan Indiana.


Reference
Tim Master Eduka
Thank for reading trik jitu mengerjakan soal toefl.