TRIK JITU MENGERJAKA SOAL TOEFL(READING)

        Elizabth Blackwell was born in England in 1821,and emigrated to New York City when she was ten years old.One day she decided that she wanted to become a doctor.

That was nearly impossible for a woman in the middle of the nineteenth century.After writing many letters seeking admission to medical schools,she was finally accepted by a doctor Philadelphia.So determinrd was she,that she taught school and gave music lessons to earn money for her tuition.
        In 1849,after graduatio from nedical school,she decided to further her education in paris.She wanted to be a surgeon,but a serious eye infection forced her to abandon the idea.
        Upon returning to the United States,she found it difficult to start her own practice because she was a woman.By 1857 Elizabeth and her sister also a doctor,,along with another female doctor managed to open a new hospital,the first for women and children.Besides being the first female physician in the United States and founding her own hospital,she also established the first medical school for woman.

1.Why couldn’t Elizabeth Blackwell realize her dream of becoming a surgeon?
a.She couldn’t get admitted to medical school.
b.She decided to further her education in Paris.
c.A serious eye infection halted her quest.
d.It was difficult for her to start a practice in the United States.
pembahasan:Paragraph 2,sentence 2,says that”a serious eye infection forced her to abandon the idea.”Choice(A)is contradicted by he information given.She did get admitted to medical school because the first paragraph says”she was finally accepted,”Choice(B)and(D)are true statements,but they have nothing to do with her not becoming a surgeon.

2.What main obstacle almost destroyed Elizabeth’s chances for becoming a doctor?
a.She was a woman.
b.She wrote too many letters.
c.She couldn’t graduate from medical school.
d.She couldn’t establish her hospital.
pembahasan:Paragraph 1 says that it was”nearly impossible”for woman at this time to become a doctor.This answer can also be inferred from the fact that she was the first female physician in the United States.
3.How many years elapsed between her graduation from medical school and the opering of her hospital?
a.8
b.10
c.19
d.36
pembahasan:(A)Paragraph 2 tells us that she graduated in 1849 and paragraph 3 that the hospital was opened in 1857.1857-1849=8.
4.All of the following are”firsts”in the life of Elizabeth Blackwell,except
a.she become the first female physician
b.she was the first woman surgeon
c.she and several other women founded the first hospital for women and children
d.she established the first medical school for woman
pembahasan:The question asks for the one choice that was not a first in Elizabeth Blackwell’s life.The passage states that she did not become a surgeon because of an eye infection.
5.How old was Elizabeth Blackwell when she graduated from medical school?
a.10
b.21
c.28
d.36
pembahasan:Paragraph 2 tells us that she graduated in 1849,and paragraph 1 that she was born in 1821.1849-1821=28.

6.The word”abandon”in line 12 is closest in meaning to……..
a.undertake
b.give up
c.continue
d.look into
pembahasan:The sentence states that she had to”abandon”her deam of being a surgeon because of a serious eye infection.That indicates that “abandon”means”give up”
7.What is the main idea of this passage?
a.Elizabeth Blackwell overcame serious obstacles to beccome the first woman doctor in the United           States.
b.Elizabeth Blackwell had to abandon her plans to become a doctor because of an eye infection.
c.Elizabeth Blackwell even taught nurse to pay for her medical studiest.
d.Elizabeth Blackwell founded the first medical school for women.
pembahasan:Answer choice(B)is incorrect because she did not abandon her plans to become a”doctor”,only her plans to become a”surgeon”.”Answer choices(C)and(D)are details but not the main idea of the entire passage.
8The word”founding”in line 19 means most nearly the same as……….
a.locating
b.looking for
c.establishing 
d.buying
pembahasan:The passage states that she”managed to open a new hospital,”and then says “Besides being the first female physician and founding her own hospital….”This means that opening and founding are the same thing.The answer is further hinted at later in the last sentence,where it says”she also established,”which indicates that founding and establising are synonyms.

9.Why was it nearly impossible for Elizabeth Blackwell to get into medical school?
a.She had a serious eye infection.
b.She had little or no money to pay tuition.
c.She wanted to be part of a profession that no woman had ever entered before
d.Her family didn’t want her to be a doctor
pembahasan:Answer choice(A)prevented her from becoming a surgeon,not a doctor.She may not have had a lot of money (she taught school and gave music lessons for money),but she evidently did pay her tuition (B).Her sister was also a doctor,so there is no reason to think she was not supported by her family (D).However,it required many letters to medical schools before she found one that would accept women,so(C)is the best answer choice.

10.The reason Elizabeth Black well could not become a surgeon i
s explained in lines
a.4-5
b.8-9
c.11-13
d.14-15
pembahasan:Line 11 specially states that a serious eye infection forced Blackwell to abandon the idea of becoming a surgeon.
Thank for reading TRIK JITU MENGERJAKAN SOAL TOEFL 2 in my blog.
reference:cliffs
TOEFL PREPARATION GUIDE


       

0 Reviews

Write a Review